Itt a MOME Cool List!

 2013.02.12. 16:18

„az ország legkúlabb egyeteme”
Dr. Cool, Cool List Hungary 2012

Mióta Dr. Cool és tanult kollégái fáradhatatlan szorgalommal és biztos kézzel készítik a magyar cool listákat, itthon is eloszlani látszik a coolság körül lengő sűrű homály. Mi pedig évről évre örömmel láttuk felbukkanni a listákon hallgatóinkat és oktatóinkat. Tudtuk jól, ez nem véletlen! Azonban amikor legutóbb már egyenesen „az ország legkúlabb egyetemének” nevezték a MOME-t, úgy éreztük, ez olyan súlyú kijelentés, amely nem maradhat szó és magyarázat nélkül.

De mitől cool egy egyetem? Ráadásul a legkúlabb! – tettük fel a kérdést.

Már pusztán attól is az lenne, hogy a világ egyik első média művészének a nevét viseli? Vagy attól az, hogy tavaly egyedüli hazai intézményként a Domus, a világ egyik legrangosabb építészeti magazinja Európa TOP 100 design és építészeti egyeteme közé sorolta? Esetleg, mert olyan világcégekkel dolgozunk együtt, mint a Mercedes-Benz, amelynek formai megújulását irányító fődesignere címzetes egyetemi tanárunk?

Sokáig sorolhatnánk az érveket, de végül úgy határoztunk, hogy volt és jelenlegi hallgatóinkból, tanárainkból inkább összeállítunk egy saját cool listát, amelyen bemutatjuk a falaink között halmozódó kúlságot. Egyúttal – hiszen elsősorban egyetem vagyunk – missziós munkát vállalva a coolság olyan árnyalatait villantjuk fel, amelyek értékalapon tágítják tovább a fogalom határait.

Ez nem rangsor, nem katalógus, hanem célzott pantone színrobbanás. Kaleidoszkóp, amelyet sokáig forgathatnánk, mert erről az egyetemről az elmúlt 130 évben annyi coolság áradt, hogy bátran kijelenthetjük, enélkül már régen sivatagi lenne a klíma a Kárpát-medencében. Mivel a sor hosszú és tudjuk, a coolság egyik alapszabálya, hogy „sose nyomd full coolba”, már most el kell kezdenünk szabadkozni a kimaradtak miatt: bocs Strassz, bocs Léna, bocs Alberto

MOME Cooltúrbizottság

Címkék: mome cool list

A bejegyzés trackback címe:

https://momecoollist.blog.hu/api/trackback/id/tr15076681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babarczyeszter 2013.03.01. 10:12:12

azért SP-t lehagyhattátok volna...
süti beállítások módosítása